φόρτωση...

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Αλίκη Κάρτσωνα
Λογοθεραπεύτρια, Μυολειτουργική Θεραπεύτρια (OMT)

Η Αλίκη Κάρτσωνα έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Αγγλία (City University) και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακoύς τίτλους PgDip και Msc στη λογοθεραπεία. Eίναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Λογοθεραπευτών (RCSLT) και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ). Εργάζεται στην Ελλάδα ως λογοθεραπεύτρια από το 2003 έχοντας αποκτήσει πολυετή εμπειρία σε κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αττική καθώς και στην αποκατάσταση λόγου και ομιλίας ενηλίκων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπήρξε συνεργάτης στη Διαγνωστική και Θεραπευτική μονάδα παιδιού “Σπύρος Δοξιάδης” καθώς και στη μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Έχει εξειδικευτεί στις διαταραχές σίτισης και κατάποσης (δυσφαγία) στο Manchester της Αγγλίας. Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο της μυολειτουργικής θεραπείας μέσω της Aμερικάνικης Ακαδημίας Στοματοπροσωπικής Μυολειτουργικής Θεραπείας (ΑΟΜΤ). Το 2018 απέκτησε τον τίτλο Qualified Orofacial Myologist (QOM-D) μέσω της Αμερικάνικης εκπαιδευτικής εταιρίας Neo Health Services. Τέλος, έχει παρακολουθήσει προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε μεθόδους εξειδικευμένης παρέμβασης (π.χ. Σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας PECS, νοηματικό σύστημα MAKATON, μέθοδος δομημένης εκπαίδευσης TEACCH).


Σταυρούλα Χερσονιωτάκη
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Σταυρούλα Χερσονιωτάκη είναι πτυχιούχος ψυχόλογος του Παντείου Πανεπιστημίου. Με την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών, στράφηκε στο χώρο της ψυχοθεραπείας, όπου μετά από πολυετή εκπαίδευση ειδικεύτηκε στην συστημική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική. Έχει συνεργαστεί με το Χριστοδουλάκειο Ίδρυμα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στα πλαίσια της άσκησής της. Θέλοντας να διευρύνει την κατάρτιση της, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες (διαταραχής πρόσληψης τροφής, χρήσης και κατάχρησης ουσιών, τεχνικών χαλάρωσης). Εχει πολυετή εμπειρία στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση διαφόρων προβληματων ( κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, διαταραχές πρόσληψης τροφής) καθώς και στη συμβουλευτική γονέων και ζεύγους. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2007.


Φώτης Αθανασόπουλος
Εργοθεραπευτής

Ο Φώτης Αθανασόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας των ΤΕΙ Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί σε ειδικά προγράμματα παρέμβασης όπως η μέθοδος Floortime, η δομημένη εκπαίδευση TEACCH και τα διαγνωστικά εργαλεία αξιολόγησης ABC-2, DTVP-2, QUEST. Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής στην μέθοδο της νευροεξελικτικής αγωγής BOBATH και στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική καθώς και σε κέντρα ημέρας παιδιών με πολυαισθητηριακές αποστερήσεις και κινητικές διαταραχές όπως η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, η ΑΜΥΜΩΝΗ στην Αθήνα και το Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.


Μυρτώ Μιχαηλίδη
Ειδική Ψυχοπαιδαγωγός

Η Μυρτώ Μιχαηλίδη ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία (University of Wales, Cardiff) και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία (University of Central Lancashire). Κατόπιν, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή (Liverpool John Moores University). Στο πλαίσιο της επιστημονικής της κατάρτισης έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης (όπως Κλινική Ψυχολογία παιδιού και εφήβου από το ΕΚΠΑ, Παιγνιοθεραπεία & CBT για παιδιά και εφήβους, Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών), καθώς και πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων αξιολόγησης (π.χ. ΕΔΕΠΠΕ – Ερωτηματολόγια Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων του Ι. Ν. Παρασκευόπουλου). Πραγματοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, αξιολογήσεις σχολικής ετοιμότητας και ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.


Παναγιώτα (Πέγκυ) Δρούλια
Λογοθεραπεύτρια

Η Πέγκυ Δρούλια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Λογοθεραπεία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα των Ιωαννίνων το 2005 και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Επίσης, κατέχει και πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής. Έχει εργαστεί σταθερά ως λογοθεραπεύτρια σε πρωινές και απογευματινές δομές, έχοντας αποκτήσει εμπειρία τόσο στις εξελικτικές όσο και στις αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου και της επικοινωνίας σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 15 ετών. Το ειδικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώιμη παρέμβαση για παιδιά με γλωσσικές και κυρίως επικοινωνιακές διαταραχές.
Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις σε μία πληθώρα κλασικών και σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων και συστημάτων επικοινωνίας, όπως PECS, MAKATON, ΕΝΓ, αισθητηριακή ολοκλήρωση για λογοθεραπευτές, καθώς και στο δομημένο σύστημα TEACCH, στις αφηγηματικές δεξιότητες, στη δημιουργία κοινωνικών ιστοριών αλλά και στη χορήγηση σταθμισμένων ελληνικών δοκιμασιών.
Το 2016 έλαβε επάρκεια ορθής χρήσης του συστήματος ψυχοεκπαίδευσης γονέων Cygnet, από την εταιρεία ψυχοκοινωνικών μελετών.

Αντήνορος 21, 11634, Αθήνα, Παγκράτι (όπισθεν Κάραβελ)
Στάση Μετρό: Ευαγγελισμός
(+30) 210 7560 506
(+30) 6977 770 258 • (+30) 6932 981 527
info@kentro-ypostiriksis.gr

η ομάδα μας • ο χώρος μας •